HOME  /
hotel
Hotel

Our visitors are offered comfortable and functional two-plane rooms with en suite bathrooms, arranged in modules suitable for two, three, or four persons, equipped with satellite television and telephones. The hotel can host 110 guests.

 
The Hotel of The National Labour Inspectorate's Training Centre represents an example of experimental building construction dating back from the times before World War II. It was designed by Hans Scharoun for the Home and Workplace exhibition which was initiated by the Silesian department of Werkbund and took place in 1929.
 

The aim of the exhibition was to present various kinds of small and medium-size flats and to make the public acquainted with modern technology in the sphere of construction and materials. 
 

The most important building of this exhibition estate was the 'House for Single People and Childless Couples,' which was designed in a hotel style. The architect was inspired by an idea of a vessel and intended to design a building 'like a ship safely anchored in a quiet harbour,' a home for 'Nomads' who often move from one place to another according to the needs of their jobs. This idea influenced also the interior design so as to make the most of the rooms' space and, at the same time, to provide individual character to each of them. 
 

The building is dynamic in its form, with vast surfaces of walls and glass partitions, the horizontal line of windows, and numerous elements associated with naval stylistics. The disintegration of the building's body and the differentiation of its segments' height are related to the hotel's functional scheme purporting to create an aesthetic vision of a magnificent liner. Moreover, to expand the illusion, the designer provided a promenade deck for the ship's passengers to sunbathe among lively greenery on the roof of the left wing.

 

The construction can also be perceived as representative for the trend of organic architecture which emphasizes the blurred relationship of the internal and external space. This is clearly visible in the recreation lobby in the central wing of the building, where large windows on both sides provide excellent lighting and create the atmosphere of elegance. From the outside, through the windowpanes the greenery part of the lobby with a verandah is visible, which in its shape resembles a bow of a ship. The veranda, constructed of ferroconcrete, supported on three columns, with slightly bending walls forms another cosy space inviting to relax. The mode the lobby is furnished gives the impression of lightness and modern eccentricity both in shape and in colour. From the outside, this part of the building bears the strongest resemblance to the style of naval architecture as a consequence of many details, as for instance the round windows attracting the eye of an average observer, or the hanging roof of the superstructure. The central lobby constitutes a perfect solution for the whole communicational organization of the hotel: it divides the building into two residential zones accessible by the inside corridors, and it creates a convenient passage to the restaurant in the right wing, which is separated only by a folding glass partition.

 

The unique functional arrangement of the residential wings of the building makes it possible to reduce the space necessary for the access to two storeys of 'spacious and comfortable apartments'. Each of the corridors is located half-way of the building' height and it has two rows of narrow windows which provide light inside and create an association with a ship when seen in horizontal lines on the elevation of the hotel. The corridors lead alternately downstairs or upstairs to the living rooms and then, along another staircase, upstairs again to the bedrooms with windows to the north. To appreciate the inventive quality of architecture, the hotel building has been included into the register of monuments of architecture (no. 283).

 

The hotel's catering facilities provide all the daily meals. There is also a cafe, a sauna, and a fitness centre. The hotel provides a car park for guests. There is a possibility of negotiating prices for organized groups.

 

 

         

 

         

 

 

Jeśli jesteś zainteresowany otrzymywaniem najnowszych informacji podaj swój e-mail

OŚRODEK SZKOLENIA PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY
im. Profesora Jana Rosnera
we Wrocławiu

ul. M. Kopernika 5
51-622 Wrocław

 

centrala:

 (71) 37 10 404

kancelaria:

 (71) 37 10 409

fax:

 (71) 37 10 402

e-mail:

 kancelaria@os.pip.gov.pl

 

  Informacja dla osób niepełnosprawnych

Mapa dojazdu
X

Uwaga! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii. Zgoda wyrażona na korzystanie z tych technologii przez www.ospip.pl lub podmioty trzecie w celach związanych ze świadczeniem usług drogą elektroniczną, może w każdym momencie zostać zmodyfikowana lub odwołana w ustawieniach przeglądarki. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej informacji znajdą Państwo w zakładce Polityka dotycząca cookies

AKCEPTUJĘ